Графік роботи колл-центру:

Пн-пт: 09:00-18:00
Сб: 09.00-15.00
Нд: вихідний

Написати
експерту

Яке моторне масло залити, оригінальне чи ліцензійне?

21.01.2014


Відповісти питанням не складно, якщо розібратися в елементарної «хімії».
Потрібно усвідомити таке – не одна марка не володіє власними нафтовидобувними платформами та нафтопереробними заводами, звідси і своїх нафтопродуктів у них не може бути. Що саме залито в каністрі, з логотипом марки на якій ви їздите, відповісти ніхто не зможе, крім самих власників марки. Якщо відкинути фактор підробки, то гарантує, що масло має підійти вашому авто як оригінальна запчастина. За багаторічний досвід (більше 10 років) роботи з моторними маслами, впевнено заявляємо, що гнатися за оригінальною моторною олією немає сенсу, якщо грамотно підібрати «брендове» з потрібним пакетом присадок та допусками.


  1. Ви впевнені, що купуєте сертифіковане «брендове» моторне масло
  2. Пакет присадок та експлуатаційні характеристики моторної олії повністю збігаються з допусками виробника автомобіля/мотора. (Інформацію можна уточнити у сервісній книзі або у книзі з експлуатації)
  3. Моторна олія не прострочена.
Основною перевагою оригінального масла є те, що в ньому вже є необхідний пакет присадок для вашого двигуна. Якщо підійти з розумом, то оригінальна моторна олія може сильно поступатися грамотно підібраному ліцензійному. Спеціалізовані компанії, щодня працюють над поліпшенням якості свого продукту, додаючи в олії нові специфічні присадки які підвищують ресурс мотора, покращують мастильні властивості та знижують знос елементів, що труться. Такі марки як Renault, Skoda, MG, Alfa Romeo, Fiat, Lancia та багато інших – не винаходять велосипед, а рекомендують «брендові» олії, як перевірені. Насправді так простіше і швидше.


Є винятки, існують «хитрі» мотори, які вимагають додаткової уваги, а часто необхідно заливати виключно оригінальні олії. Йдеться про останні мотори AUDI, BMW, Mercedes та подібні бренди. Введу високої продуктивності, ці агрегати вимагають більш ретельного підбору автохімії, майте це введу.
Увага! Ця стаття написана виключно за моторними оліями.

Про вибір між оригінальними маслами та ліцензійними у трансмісійній групі – читайте статтю «Оригінальні трансмісійні олії». Ситуація там зовсім інша.

Купити оригінальне моторне масло - ще не означає дати автомобілю найкраще. Якщо у Вас залишилися питання, звертайтесь.
Вдалих покупок!

© 2010-2024 Autoprotect.ua - Автозапчастини, Автомагазин і СТО |
У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних