Графік роботи колл-центру:

Пн-пт: 09:00-18:00
Сб: 09.00-15.00
Нд: вихідний

Написати
експерту

Як правильно мити авто самостійно?

20.04.2016
Помити свій автомобіль самостійно не складе великої праці. Для цього необхідно вибрати місце, запастися водою, приготувати миючі компоненти та засоби для процесу миття.
Щоб не пошкодити лакофарбове покриття та відповідно зберегти зовнішній вигляд автомобіля достатньо прийняти
до уваги кілька тверджень, які вимагають доказів. У певному сенсі вони доведені та підтверджені численною практикою та багатим досвідом автолюбителів.
Використовувати лише авто.
  • Її крупнопориста структура спеціально розроблена для контакту з ніжним лакофарбовим покриттям машини.
  • Пори збирають у собі та стримують усе те, що може дряпати.
Щороку варто купити губку для авто нову. Купуйте і якісні автошампуні . Не варто економити у дрібницях.

У теплу пору року перед помиванням потрібно вирівняти температури навколишнього середовища та самої машини. Бажано прибрати транспортний засіб із прямих сонячних променів у затінене місце. Вода теж має відповідати температурі навколишнього повітря. Такі рекомендації убезпечать покриття автомобіля від утворення мікроушкоджень.
Наступним етапом є змочування всього кузова. Це призведе до розкидання бруду та зниження ступеня прилипання до кузова. Тільки після цього можна починати губку. Вона повинна бути максимально наповнена водою або миючим засобом. Виключається сильний тиск на забруднену поверхню. Губка повинна плавно ковзати зверху донизу, віддаючи воду. Потім промити губку в ємності з водою. Необхідно прагнути, щоб весь бруд залишився на дні.
Після очищення від сильного забруднення слід перейти до ополіскування. Необхідно промити місця сильного забруднення. Окочування з відра або шланга прибере залишки автошампуню і завершить процес миття. Найкращі результати дає використання шланга з регульованим напором. Не варто заощаджувати воду.


Для миття поверхні скла бажана спеціальна ганчірка . Це штучний матеріал, але найоптимальніший у використанні. Чудово вбирає воду і не залишає ніяких розлучень. Купити замшеву ганчірочку насправді не так складно, середня ціна дозволяє це зробити практично всім автомобілістам. Тим більше, що вона прослужить довгі роки. Протирання авто насухо такою замшевою ганчірочкою гарантовано надасть машині кращого вигляду і захистити її від зайвої негативної дії, а вікна більше не будуть з розводами або слідами миття. Замшевий матеріал дозволяє впоратися із завданням, як витирати авто без розлучень.
Протирання починають з даху. Потім капот та багажник, з переходом на бічні елементи кузова. Щоб не допускати розлучень, рекомендується частіше промивати штучну замшу та міцно віджимати. Слід не забувати прибрати вологу, яка могла потрапити у багажник, дверні отвори та залишитися на поверхні порогів.
Завдання, як протерти скло без розлучень, легко вирішується за допомогою серветок або рушників із мікрофібри. Вони здатні поглинути таку кількість води, яка у кілька разів перевищує їхню власну масу.

© 2010-2024 Autoprotect.ua - Автозапчастини, Автомагазин і СТО |
У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних