Графік роботи колл-центру:

Пн-пт: 09:00-18:00
Сб: 09.00-15.00
Нд: вихідний

Написати
експерту

Чи варто довіряти дешевшим маслам?

23.04.2016
Вартість автомобільного масла має відповідати його якості. Ціна фірмової оригінальної олії зазвичай не найменша. Кожен автоаматор прагне пошуку оптимально вигідної ціни не на шкоду якості. Купувати недорогі моторні олії, але тільки у «заслуженого» виробника – розумний підхід, який зможе дати шанс двигуну довго та надійно працювати.

Є кілька головних факторів, що впливають на кінцеву вартість змащувальних рідин:
  • бренд виробника. Торгові марки Liqui Moly , Motul , Castrol , Valvoline застосовують у виробництві високі технології, і якість продукції у них на належному рівні. Більшість автолюбителів довіряють цим маркам. І з цієї причини використовують тільки моторне масло ціна, якого хоч і вище, але відповідає якості;
  • Універсальність технічних характеристик. Вибираючи всесезонні показники в'язкості, можна заощаджувати на частоті замін;
  • композиційний склад мастил. По виду олії діляться на мінеральні, синтетичні та напівсинтетичні. У базову основу синтетичної підгрупи вносяться оригінальні за хімічним складом комплекси високоефективних присадок, які в рази розширюють технічні властивості;
  • екологічна чистота та безпека. За кордоном – це важливий фактор.
Останнім десятиліттям на ринок виходять нові надійні виробники. Вони намагаються зарекомендувати себе якістю своєї продукції та залучити низькою ціною.
Щоб переконатися в тому, що не дорого – не означає погано, варто піти шляхом порівняння однотипного за характеристиками продукту. Іменитого та новачка. Цінова політика першопрохідців занижена за рахунок малих вкладень у рекламу та маркетингові заходи. І цей факт ніяк не говорить про належну якість.
Яскравим прикладом служать олії , , .
Олія Ultra 5W-40 синтетична олія на поліолефіновій основі. Має в лінійці показників класу API SN найвищі показники – SL, 229.1. Болгарська компанія виробник Prista Oil оснащена замкненим у повному обсязі циклом виробництва. Славиться найкращою лабораторією.

Відмінні результати показує . Виробник: Німеччина, завод Kuttenkeuler у Кельні. Олії спочатку розроблені для всіх типів двигунів, що працюють у сильно навантажених режимах. Розраховані на подовжений інтервал експлуатації без заміни.
Зарекомендував себе і голландський бренд , який належить до гурту XADO. Виробляє широкий спектр мінеральних та синтетичних мастильних матеріалів для двигунів внутрішнього згоряння та трансмісійних агрегатів. Відповідає вимогам API SL, VW 502.0 - для легкового класу та API CI-4 – для вантажівок.
Дані інформація свідчить, що ці виробники прийшли на ринок серйозно і надовго. Тому не варто боятися купувати моторне масло, яке нижча, ніж у іменитих побратимів. За якісними характеристиками воно нічим не гірше.
Купити моторне масло з сертифікованою якістю та повною відповідністю допусків – ось головне завдання при виборі олії. Допуск – це кількісний список усіх присадок. Чим довший цей перелік, тим якість вища.
Інтервал заміни завжди рекомендує виробник Типовий проміжок – 8-10 тисяч кілометрів. Але є зовнішні суб'єктивні чинники, які знижують експлуатаційний термін. Тому власник автомобіля має право сам знижувати проміжок часу заміни масла.
При зміні масла необхідно завжди пам'ятати і про одночасну заміну фільтруючого елемента.
© 2010-2024 Autoprotect.ua - Автозапчастини, Автомагазин і СТО |
У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних