Графік роботи колл-центру:

Пн-пт: 09:00-18:00
Сб: 09.00-15.00
Нд: вихідний

Написати
експерту

Як захистити паливну систему від неякісного бензину

14.09.2016
Сьогодні часто можна почути фразу з відомого фільму "Джентльмени удачі" - "Бензин ослячою сечею розбавляв". Хоча у фільмі це був жарт, насправді сучасні виробника палива часто реалізують далеко не найкращу продукцію. Неякісний бензин або дизельне паливо неминуче призводить до низки проблем, які можна буде вирішити лише за допомогою капітального ремонту двигуна. Серед найбільш поширених неприємностей – засмічення паливної системи, поршневої, кілець та клапанного механізму. І найкращим захистом може бути тільки використання справжнього, якісного палива, проте не завжди можливо реалізувати цю умову, тому купити присадку у паливо – логічне рішення, яке теж потрібно робити з розумом.


Вплив неякісного палива проявляється відразу після заправки. Насамперед втрачається жвавість двигуна, стабільність його роботи, вихлоп може бути занадто задимлений, а потужність двигуна різко падати. Дані прояви свідчать про таке:
  • паливо відповідає технічним нормам двигуна (октанове число);
  • надто високий відсоток смол та забруднень у паливі;
  • низька/висока температура кипіння палива (позначається на детонації пального в робочих порожнинах циліндрів або неповне згоряння палива);
  • домішки, що містяться в паливі, засмічують зазор свічки, створюють нагари, і сприяють залипання кілець.
Кожен із чинників впливу негативно впливає на двигун. Однак поміняти все паливо на АЗС просто неможливо, тому мудро деякі показники коригувати під потреби свого автомобіля. Для компенсації або згладжування кожної з характеристик палива розроблені спеціальні присадки, які здатні компенсувати або згладжувати недоліки пального.


Хоча, можливо, ціна палива не найкращої якості зазвичай дещо нижча, насправді така сьогоднішня економія – великі витрати в майбутньому. Важливо розуміти, що заміна клапанної системи, поршневий, ремонт та налагодження паливної апаратури, і навіть дуже часта заміна свічок – обійдуться значно дорожче, ніж своєчасний догляд за двигуном, зокрема покупка якісного палива. Розміри витрат - від мінімальної ціни свічок до повної вартості капітального ремонту, що може становити від 200 - 300 $ до 20% вартості всієї машини. Оскільки неможливо щоразу перевіряти паливо в лабораторіях, створено можливість запобігати негативному впливу пального, що продається на АЗС.

Серед перевірених методів профілактики пошкоджень від неякісного палива можна виділити використання різних присадок , а також регулярне технічне обслуговування, а саме перевірка стану свічок, ступеня стиснення в поршнях, перевірка справності паливної апаратури та її регулювання за потреби. На сьогоднішній день, найкращою профілактикою є октан-коректори та присадки. Октан-коректор є невеликим електронним приладом, який дозволяє прямо на ходу підрегулювати кут випередження запалення, завдяки чому можливе підстроювання роботи двигуна під залите паливо. Щодо присадок, яку саме вибрати – необхідно виходити із ситуації та конкретних потреб двигуна. Присадка в паливо в Києві або в будь-якому іншому місті України, доступна в сервісі Автопротект, де завжди діють помірні ціни.


Існує ціла низка спеціалізованих присадок для різних видів палива. Серед найбільш затребуваних типів добавок:
  • октанопідвищуюча присадка;
  • депресорні;
  • відновлювальні;
  • миючі;
  • антиокислювальні;
  • протизносні;
  • диспергуючі;
  • інгібітори корозії;
  • антидимні;
  • промотори горіння.
Паливна присадка, ціна якої була б у розумних межах, здатна значно заощадити гроші автовласників. Ринок пропонує широкий асортимент, серед якого провідні позиції займають такі світові бренди як Liqui Moly, Sonax та інші. Більш бюджетні варіанти – пропозиції від XADO, Adioz та Jet100.
© 2010-2024 Autoprotect.ua - Автозапчастини, Автомагазин і СТО |
У вашому кошику
Корзина пуста
Зачекайте
Триває завантаження данних